Ukens dommer!

pr
Vi ønsker igjen å ta fatt på spalten «ukens dommer» der en av laugets dommere blir presentert. Denne gangen skal vi bli bedre kjent med den alltid blide Pramilla Olsen. Her er hva hun svarte på våre spørsmål:

Navn:  Pramila Susanne Olsen
Alder: 23 år
Bosted: Trondheim
Klubb: Nardo FK
Jobb/Yrke: Studerer master i økonomi og administrasjon

Når begynte du å dømme?
2006

Hvorfor startet du å dømme?
Har alltid vært interessert i fotball. Hadde tre gutter i klassen på ungdomskolen som var dommere, og de fikk meg til å ta dommerkurs, noe jeg ikke angrer på.

Hva er din største personlige opplevelse som dommer?
Var så heldig å få være assistentdommer i kvinnenes cupfinale i fjor, som ble spilt på Ullevåll. Det var stort, både fordi det var en drøm som gikk i oppfyllelse, men også fordi jeg fikk dele opplevelsen med en av mine beste venninner, Henrikke Nervik. Storkoste meg i team sammen med Henrikke, Linda Andresen og Monica Larsen den helga.

1476606_780790378656504_1651952101_n

Har du en favorittdommer?
Sian Massey, den eneste kvinnelige assistentdommeren i Premier League. Syns det er helt rått at hun er AD på øverste nivå i England og gjør det så bra. I tillegg er Henrikke og Marit Folstad to store favoritter. Jeg storkoser meg på kamp sammen med dem!

Henrikke Nervik, Pramila Olsen, Marit Buhaug FolstadSiam Massey

Hvilke kvaliteter mener du en god dommer bør ha?
God spilleforståelse, god fysisk form, evnen til å beholde roen og selvfølgelig et smil på lur.

Hva kjennetegner deg som dommer?
Er best som assistentdommer. Der har jeg vel mine styrker når det gjelder å holde konsentrasjon og har hørt at jeg har fine tegn. Prøver også alltid å være i godt humør.

Hva er din målsetning for resten av sesongen 2014?
Har vært plaget med skade denne sesongen, så målet er først og fremst å bli skadefri. Håper å få med meg værtfall slutten av høstsesongen, og få dømt noen gode kamper før vinteren kommer.  

Har du noen tips til unge dommere som vil satse, og kanskje spesielt unge jenter?
Tørr å satse. Det kan være tøft i begynnelsen, og kanskje man får kjeft fra trenere og spillere, men ikke bry dere om det. Bare stå på videre. Det er absolutt verdt det. Vi har et fantastisk dommermiljø i Trøndelag, og kretsen er veldig flink på jentesiden. Vi er vel den kretsen i Norge med flest jenter tror jeg. Om man ønsker å nå langt, er mulighetene definitivt der.

Hva er det beste med å være dommer i Trøndelag fotballkrets?
Dommermiljøet. Hadde aldri trodd at jeg skulle få så mange gode venner gjennom dømmingen, men dommerne i Trøndelag er en stor grunn til at jeg trives så godt i Trondheim. Da jeg flyttet hit for fire år siden, ble jeg tatt veldig godt i mot og følte at jeg var en del av gjengen med en gang.

VI takker Pramilla for praten og ønsker henne lykke til videre i sesongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.