Trønderdommere på samling i Tyrkia

Tyrkia1

5 dommere tilknyttet TFDL har den siste uken vært på treningssamling i Side, Tyrkia, i regi av Kolstad Fotball. Line Cathrine Nymoen, Thomas Solum Lystad, Elias Havenvid og Kent Gomo Hammer satte seg på flyet lørdag 7.mars, og som eneste fly fra Norwegian som tok av fra Værnes denne dagen grunnet streik, var det heldigvis flyet til Tyrkia som lettet. I Tyrkia fikk vi selskap av Margrete Gomo Hammer, som for tiden er i praksis gjennom skolen i Romania.

Vi har fått trent under fantastiske forhold, med sol og oppholds under alle treningsøkter. Med temperaturer over 20 grader, ble det to økter med godt treningsutbytte hver dag, i tillegg til en frivillig kveldsøkt i styrkerommet på hotellet for de som hadde energi til det. Vi hadde også to treningskamper, en seniorkamp med Kolstad-Norborg, og en juniorkamp med Kolstad-Norhordaland folkehøyskole.

Seniorkampen ble dømt av Elias, med Line Cathrine og Margrete som assistenter. Thomas tok veilederrollen, og Kent filmet kampen. Det ble dømt en god kamp etter observatørens mening, og videoen fra kampen viste akkurat det samme. Dessverre ble kampen avbrutt etter 70 minutter på grunn av en alvorlig skade på en angriper og keeper. Angriperen fikk slått ut 2 tenner, og keeperen fikk et kutt i hodet, og det mest fornuftige da var å stoppe kampen, da begge måtte til en helsesjekk. Det går bra med begge spillerne, og situasjonen kan ikke betegnes som noe annet en to spillere med vinnerinstikt og et hendig uhell.

Juniorkampen ble delt mellom Line Cathrine og Margrete som hoveddommere i hver sin omgang, med Thomas og Kent som assistenter.(!) Elias inntok veilederrollen, og jentene filmet hver sin omgang. Jentene klarte seg godt i kampen, og hadde full kontroll fra start til slutt. Det skal også nevnes at Line Cathrine fikk en ekstra utfordring av Thomas og Kent i noen minutter før pause, da vi bestemte oss for å skifte side som assistenter, slik at hennes diagonal ble motsatt. Det var et stykk frustrert hoveddommer i noen minutter der. For ordens skyld: Dette var avtalt spill mellom assistentene og lagene på forhånd, til god latter og stemning på både benken og banen.

Nå venter vi på avreise fra hotellet, og trønderske foholdt den siste oppkjøringsperioden før sesongen begynner for fullt. Bilder fra turen kommer!

Til slutt vil vi rette en stor takk til Kolstad Fotball, som gir dommere i klubben samme mulighet som spillere til å være med på en slik treningssamling. Vi føler oss heldige og priviligerte som fikk være med, og på lik linje med spillere skal vi nå nærme oss optimalt forberedt til sesongen 2015.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.