Maarten Vreugdenhil dømmer tre store mesterskap denne sesongen

I fjor vår kunne TFDL melde om at Maarten Vreugdenhil var tatt ut til Champions League for døve i Beograd. Denne sesongen er Maarten tatt ut til hele tre mesterskap for døve!

Den første turneringen starter allerede denne uken, den 18.februar. Da skal Maarten være dommer i Champions League for døve i futsal i Graz, Østerrike. I denne turneringen skal lag som Porto, Karlsruhe, Glasgow, Nancy, Stuttgart og norske Trondheim DIL delta.

Maarten Vreugdenhil, DCL
Maarten nummer to fra venstre. Her som dommer i Champions League for døve 2014 i Beograd.

 

To måneder senere skal Maarten også være med som hoveddommer i Champions League for døve i fotball. Denne finner sted i Antalya, Tyrkia, mellom 21. og 25. april. Det var i dette mesterskapet Maarten gikk helt til finalen i fjor i Beograd som assistentdommer. I år deltar klubber som Fulham, Torino, Huelva, og selvsagt fjorårets vinnere POK Athens.

Begge disse mesterskapene er for klubber, og til sommeren mellom 14.-27. juni arrangeres Euro Deaf Championships for landslag i Hannover, Tyskland. I dette mesterskapet skal Maarten delta som assistentdommer. Turneringen sparkes i gang 16:00 den 14.juni i åpningskampen mellom Tyskland og Sverige, på Erika-Fisch stadion oppkalt etter den tidligere tyske friidrettsutøveren. Norge deltar ikke i dette mesterskapet, men det gjør land som Frankrike, Storbritannia, Italia og Tyrkia, for å nevne noen.

Alle disse uttakene tyder på at Maarten gjorde en solid jobb i Beograd i fjor, og vi håper Maarten også lykkes i disse tre mesterskapene.

Maarten Vreugdenhil

Kort om Maarten (presentert i tidligere artikkel):

Maarten er født og oppvokst i Nederland, men flyttet til Norge i 2008 på grunn av kjærligheten. Han flyttet da til Ål i Buskerud, hvor han gikk på skole og lærte seg blant annet norsk språk, tegnspråk og kultur. I 2011 flyttet han videre til Trondheim, og har etter dette blitt værende her. Maarten ble født døv, men har høre-apparat som gjør at han kan snakke forståelig og høre noen lyder, som for eksempel fra personer som snakker. Han har selv spilt fotball siden han var 8 år, og ga seg først som 36-åring. Der har han spilt både på lag med hørende spillere og lag for døve. Maarten har til og med vært 7 år på Nederlands landslag for døve, og var med og vant bronsje i Deaflympics i 1989 i Christchurch på New Zealand. Han begynte først å dømme som 47-åring i 2012, og har nå dømt i 3 år. I Trøndelag dømmer han futsal 1.div, og fotball som hoveddommer i G19 2.div og som assistentdommer i 4.divisjon.

Maarten Vreugdenhil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.