Dommertiltak i Sverige!

Mandag 02.07 dro seks utplukkede dommere og to veiledere fra Trøndelag Fotballkrets til Östersund. Disse besto av:
Dommere: Mostafa Jafari, Kennet Kjelaas, Tobias Svendsen, Markus Lille, Fredrik Hugdahl og Andreas Ryggvik Karlsen.
Veiledere: Audun Hallem Berge og Mads Hagerup Lyngvær.

Audun Hallem Berge, Mostafa Jafari, Kennet Kjelaas, Tobias Svendsen, Markus Lille, Fredrik Hugdahl, Andreas Ryggvik Karlsen og Mads Hagerup Lyngvær

Guttene dømte alle to kamper som hoveddommer og fire kamper som assistentdommer. I tillegg var det før- og etterarbeid i forbindelse med kampene, samt annet dommerfaglig innhold. Kjell Alseth og Jan-Roar Saltvik som er henholdsvis dommerutvikler og leder av Trøndelag Fotballkrets var også innom i løpet av samlingen.

Dommer Markus Lille (17) hadde dette å si: Dette var en flott og lærerik tur. Det er morsomt å få lov til å være med på slike tiltak. I tillegg godt å kunne få litt ekstra oppfølging. Vi fikk tydelig og god gjennomgang etter hver kamp, og dette gjorde at vi også klarer å vurdere oss selv bedre. Dette kjente jeg hjalp skikkelig med tanke på det lille ekstra for å gjøre det bedre i fremtidig dømming!

Dommerveileder Audun Hallem Berge hadde følgende å si om turen: En flott opplevelse for både dommere og veiledere. Det er moro å jobbe med unge dommere som er lærevillige og spørrende. Det gjorde at vi fikk mange gode faglige samtaler i etterkant av kampene, selv om ikke alle kampene var av det vanskeligste slaget. Det som er morsomt er at samtlige dommere dømte bedre i sin andre kamp som hoveddommer enn den første. Siste dagen hadde vi noen veldig interessante og tøffe kamper. Disse ble løst på en meget god måte. I tillegg ble det tid for noen sosiale aktiviteter. Det er viktig at man trives både på og utenfor banen i dommerrollen.

PS: Hvis noen lurer på om kretsen betaler for luksuriøse bosteder i forbindelse med slike samlinger, så kan vi informere om slikt ikke tilfelle. Fem voksne menn som besto av dommerveilederne, representatene fra kretsen samt sjef for Scandia Cup måtte pent legge seg sammen i en liten leilighet der dusjen(!) var plassert omtrent midt i stua.

Nedenfor ser dere bilder fra turen:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.