Dommerprofilen: Amalie Nyeng

Amalie Nyeng dommer

Klart for en ny dommerprofil, denne gangen med Amalie Nyeng.

Navn: Amalie Nyeng

Alder: 18
Bosted: Flatåsen, Trondheim
Klubb: Flatås IL
Yrke: Elev på VGS

Når begynte du å dømme?
Begynte for kretsen i 2013, etter 4 år med dømming i klubb.

Hvorfor startet du å dømme? 
Jeg spiller fotball, og syntes det hørtes gøy ut å lære mer om spillet. Jeg bestemte meg for å bli kretsdommer da jeg fant ut at jeg likte å dømme bedre enn å spille.

Hva gjør du helst på fritiden utenom dømmingen?
Spiller fotball eller trener, gjerne med venner.

Hva er din største personlige opplevelse som dommer?
Å gå på linja til Henrikke Nervik sammen med Pramila Olsen i en av de første rundene av NM for kvinner i år var ganske stort. Det var et nytt nivå for meg, og det var veldig gøy å få dømme sammen med dem, etter å ha sett begge cupfinalen på Ullevaal i 2013.

Hvilke forventninger har du til det å være dommer i regi av kretsen?
Å få god oppfølging og veiledning for å forbedre meg, og å gis muligheten til å matches på nye nivå etter hvert som jeg utvikler meg.Hvor er du med dommergjerningen om 5 år?
Forhåpentligvis i toppfotballen, eller i hvert fall veldig nære. Jeg ønsker å satse som fotballdommer, så jeg håper å komme meg langt oppover i nivåene de neste årene.

Har du en favorittdommer?
Her i Norge er det Henrikke Nervik og Dag Vidar Hafsås jeg har fulgt mest med og ser mye opp til. Det er veldig lærerikt å få møte dem og høre om deres erfaringer på samlinger med kretsen og lauget her i Trøndelag.

Hvilke kvaliteter mener du en god dommer bør ha?
Åpenbart å være i god fysisk form og å ha god regelkunnskap, men jeg synes også godt humør, god kommunikasjon med spillere, og evne til å samarbeide i trio er veldig viktige ting.

Hva kjennetegner deg som dommer?
Jeg bærer nok preg av at jeg selv fortsatt spiller fotball, er veldig opptatt av flyt i spillet, og har bevisst en litt høy frisparklist. Jeg trives best som hoveddommer og er opptatt av å snakke mye med spillerne og jobbe for en god tone i kampene.

Har du noen tips til andre dommere?
Alltid ha respekt for kampen og alle deltakerne, uansett hvilket nivå det gjelder og hvilket humør du er i. Og husk at dømming skal også være gøy, så det er lov å senke skuldrene og nyte det.

Hva er det beste med å være dommer i Trøndelag fotballkrets?
Dommermiljøet. Det er absolutt noe av det som har gitt meg mest glede og motivasjon til å fortsette. Det finnes utrolig mange ulike personligheter i miljøet, som man alltid kan dele erfaringer og latter med, og hente mye støtte og læring hos.

Vi takker Amalie for praten og ønsker henne lykke til i høstsesongen.

Amalie Nyeng AD

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.