Vårsamling og løpetest gjennomført

Tirsdag kveld ble det gjennomført løpetest for noen av dommerne i Trøndelag Fotballkrets. Det var dommere fra 3. og 4.div herrer, og Toppserien, samt assistentdommere fra OBOS-ligaen og 2.divisjon, og talentgruppa som var tilstede. Dette er dommere fra både Nord- og Sør-Trøndelag, og ettersom kretsen er veldig stor var det enkelte som måtte kjøre lengre enn andre for å delta. Frode Granli, som bor i Kolvereid, hadde en kjøretur på over 300 km hver vei. Det står stor respekt av å være så engasjert for dømmingen, at man kjører over 60 mil i 9-10 timer en tirsdag for å delta på dommersamling!

Før løpetesten ble gjennomført, møttes alle til teoretisk samling 3 timer før løping. Kretsen hadde vært smart i planleggingen, ettersom de kunne krympe inn pizza-budsjettet når de la maten før løpingen og ikke etterpå. Kjell Alseth gikk i gjennom nye ting for året, og det ble gjennomgått flere klipp fra fjorårets sesong med mål om å få dommerne så samstemte som mulig i situasjoner hvor det er mye skjønn i bildet.

Vårsamling
Pizza ble servert til en stor gjeng dommere

Etter den teoretisk biten, var det klart for løpetesten! Med omtrent 40-50 dommere ble det plutselig veldig mye folk inne i Ranheimshallen. De andre som var i hallen ble ikke mer fornøyde av at dommerne tok kontroll over høyttaleranlegget og spilte så fin FIFA-intervall-«musikk» som består av piping hvert 30.sekund.

Dommerne ble delt i to grupper, hvor den ene gruppen startet med å løpe seks 40-metere med digital tidtaking. Den andre gruppen ble videre delt i fire grupper som startet på hvert sitt område rundt 200m-banen. De løp 150m på 30 sekunder og gikk 50m på 35 sekunder, så mange ganger de klarte, opp til maksimum 26 løp. Da begge gruppene var ferdige byttet de rolle. Noen var dessverre så uheldige at de fikk en strekk eller tråkket over, men alt i alt var det gode resultater fra testingen.

[metaslider id=1303]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.