Trøndersk fotballseminar 2017

10. og 11. november arrangerte NFF Trøndelag «Trøndersk fotballseminar» på Scandic Lerkendal.

Det er fjerde gang et fotballfaglig sesongavslutningsseminar holdes for hele fotballfamilien i en fin sosial ramme. Deltakerlisten besto av gjester som alle har satt sitt preg på trøndersk fotball i 2017.

Seminaret er en fin håndsrekning til å forene alle sidene ved den idretten vi er så glade i. Trenere, spillere, klubbledere, dommere, NFF krets og sentralt er med å lage en inkluderende, opplysende og trivelig avslutning på sesongen 2017.

Fredagen var alle samlet og fikk overvære Stig Inge Bjørnebye, RBK, Håvard Fuglem, Stjørdals Blink, og Geir Arne Kristiansen, Tiller. Kristiansen geleidet oss gjennom en fascinerende reise med sitt J15-lag, som bærer vitnesbyrd om betydningen av fotballens kjerneverdier fellesskap, respekt, tålmodighet, engasjement, å se alle, og ikke minst ha det gøy med idretten, innenfor et sosialt trygt og inkluderende miljø, kan utrette på fotballbanen. Tiller J16 spiller NM-finale i Telenor Arena fredag 17. november.

Under festmiddagen ble det delt ut priser for årets barnefotballklubb, årets ungdomsfotballtrener, årets leder, årets trener, årets dommer og Bjørn Eriksens minnepris. To sistnevnte priser ble tildelt dommere i NFF Trøndelag, noe som viser betydningen NFF lokalt vier dommerfunksjonen i fotballen. Arrangøren briljerte med spredt bordplassering. Dommerfamilien ble denne gang regelrett tvunget til å sosialisere med den øvrige fotballfamilien. Når servering og prisutdeling i tillegg ble dosert ut i samfulle to og en halv timer, ble det både en passende tid å nyte måltidet, og ikke minst føre et lenger ordskifte med alle de engasjerte bærebjelkene som drifter klubbene. I Norge er fotballen tuftet på frivilligheten blant landets tusenvis av klubber. Denne skribenten var heldig å dele bord med to styrerepresentanter fra Sverresborg Idrettsforening.

Fredag leverte Thomas Solum Lystad et innlegg under fanen «På vei mot toppen som dommer». Thomas og Kent Hammer var det trønderske innslaget i årets PostNord-ligaen (2. divisjon). Omleggingen av seriesystemet til kun to avdelinger i 2. divisjon, administrert av NFF sentralt, har medvirket til at både den fotballfaglige og dommerfaglige statusen har høynet. For det fotballinteresserte publikum, er det interessant å få et innblikk i hvordan en av kretsen beste dommere har håndtert både omleggingen og nivåforskjellen. Thomas pekte på verdien av teamsamarbeid, humor og kommunikasjon med alle involverte for å nå målet med å legge til rette for en god fotballkamp.

Oppover. Thomas Solum Lystad holdt et innlegg om det å være på vei til toppen i dommerhierakiet.
TEAM. Thomas Solum Lystad.

Bjørn Eriksens minnepris henger høyt. Særdeles høyt. Og i år har juryen funnet en ytterst velfortjent prisvinner ved å tildele prisen til Bjørn Inge Tangstad. Tangstad holder fanen høyt for å inkludere alle, særlig våre yngste dommere, i den store og brede dommerfamilien. Det arbeidet Bjørn Inge har gjort – og gjør for dommere i vår krets – er ubetalelig. Bjørn Inges innsats tjener som et forbilledlig eksempel på betydningen av å holde blikket festet på det kollegiale ved dommergjerningen. Vi er alle kolleger, uansett alder, kjønn, bakgrunn og rangering. Tangstad er en bauta i sitt virke som menneske, dommer, veileder og kursholder for NFF Trøndelag. TFDL stiller seg fremst i rekken av applauderende gratulanter!

Prisvinner! Ytterst verdig vinner av Bjørn Eriksens minnepris, Bjørn Inge Tangstad. TFDL gratulerer aller hjerteligst!
Verdig vinner! Bjørn Inge Tangstad.

Også svært gledelig falt prisen for Årets dommer på Abdul Baset Hayran. Abdul, opprinnelig fra Afghanistan, har vist gode egenskaper i rollene som dommer og kampleder. Kjell Alseth leste opp et par passasjer fra veilederrapporter, som tegnet et bilde av en moden, engasjert og talentfull fotballdommer. Tilbakemeldingene er meget imponerende gitt alder og bakgrunn. Abdul viser fotballens sterkt inkluderende rolle, og virkeliggjøringen av visjonen «Fotball for alle»TFDL gratulerer Abdul så mye med prisen!

Årets dommer 2017. Abdul Baset Hayran.
Årets dommer 2017. Abdul Baset Hayran.

Av faglig innhold, evaluerte Kjell Alseth fredag regionsdommerne (Norsk Tipping-ligaen, 3. divisjon).

Lørdag oppsummerte Kjell sesongen sett fra NFF Trøndelags ståsted. Trøndelag fremstår som en krets med en sydende fotballaktivitet, både blant spillere, klubber og dommere. Mye av dommeraktiviteten er løfterik, selv om det mangler dommere i deler av distriktene. Høster vi godt fra antall påmeldte på høstens rekrutteringsdommerkurs, ser det snart lysere ut for de deler av Trøndelag som har utfordringer med å nå måltallene for dommerrekrutteringen.

Ekstra gledelig avla dommersjef i NFF – Terje Hauge – seminaret et besøk. Lørdag holdt Terje to innlegg, det første en oppsummering av 2017 sett fra NFFs side; det andre under tittelen «Management og opptreden i kamp». Terjes engasjerende måte å føre ordet på smittet over på tilhørerne. Kjell uttrykte et betimelig ønske om å få Terje som et fast inventar på vår sesongavslutning, til munter latter fra hele salen.

Terje Hauge. Terje fremsnakket mulige retningslinjer for 2018.

Til sist tok fysioterapeut Gunnvor Halmøy for seg fysiske forberedelser. Innlegget var tettpakket med informasjon rundt forebygging av skader og oppbygging av fysisk form. Våre dommere var tydeligvis engasjerte, spørsmålene var mange. Presentasjonen blir sendt ut av kretsen i ettertid.

Gunnvor Halmøy. Fysiske forberedelser.

Avslutningen besto av en høytidelig konkurranse på Kahoot. Et fornøyelig punktum på sesongen 2017.

Øvrige dommerbilder fra sesongavslutningen på Trøndersk fotballseminar:

Ungdommen tilstede. Dag Torstein Skattem.
Skybar. Skybar på fredag.
Oppmerksomt. F. v. Amalie Nyeng, Monica Brun Løkkeberg, Terje Hauge.
Kvinnelige toppdommere. F. v. Henrikke Holm Nervik, Marit Buhaug Folstad, Monica Brun Løkkeberg, Line Cathrine Nymoen.
Flott å se ungdommen tilstede. F. v. Jonas Johnsen, Simon Andreas Laugsand, Abdul Baset Hayran, Amalie Nyeng, Erlend Røste, Marius Kvaal.
Dommerkarriere. Terje Hauge tar tilhørerne gjennom deler av sin dommerkarriere.
Talenter. Talentgruppa ble utdelt nye representasjonskjorter. F. v. Marius Kvaal og Erlend Røsten.
Dommerledere. Terje Hauge og Kjell Alseth.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.