Rapport fra UEFA Core

Vi har vært så heldige å motta en rapport fra Runar Langseth og UEFA Core. Det norske teamet bestående av Runar Langseth og Anders Olav Dale som ADer, og Kai Erik Steen som hoveddommer, er til kurs og testing ved UEFAs hovedkvarter i Nyon, Sveits. Core er en forkortelse for Centre of Refereeing Excellence, og er det første av to kurs som skal forberede våre beste og yngste dommere på de fysiske og mentale utfordringene i moderne fotball. Kurset er dermed også en forberedelse til internasjonale oppdrag. En video om programmet fins her. TFDL ønsker alle lykke til med samlingen.

Hei

Her er en oppdatering fra Sveits.

Kai, Anders og jeg ankom Sveits tirsdag formiddag, sammen med dommertrioer fra seks andre land. Foreløpig har vi vært i gjennom medisinske sjekker, vekt- og kroppsfettsjekk, YoYo-test, praktiske treningsøkter og teorileksjoner. Hele det norske teamet har bestått alle tester så langt.

På fredag ble kampoppsettet for helgen annonsert. Kampene tar plass i både Frankrike og Sveits. Det norske teamet skal dømme oppgjøret mellom FC Sursee og SR Delémont på søndag klokken 1430. Dette er en kamp på det 4.nivået i Sveits.

Mandag og tirsdag vil benyttes til analyser av helgens kamper, samt flere treningsøkter, før vi på onsdag får besøk av Nicola Rizzoli.

Det er ekstremt mye nyttig informasjon og tips vi får her på Core, og mange ting å ta til seg for å kunne utvikle seg som dommer. All denne informasjonen kommer fra rutinerte herremenn, med David Elleray i spissen. I tillegg er Kyros Vassaras, Alan Snoddy, Jørn West Larsen, Konrad Plautz og Igor Ischenko her som dommercoacher, Adrian Inia og Stefan Wittberg som assistentdommercoacher, og Koen Put og Graeme Jones som fysiske coacher.

Hilsen fra det norske teamet i Nyon.

 

Rager høyt: TFDLs representant ved Core.
Våre norske representanter på UEFA Core. Fra venstre: Anders Olav Dale, Kai Erik Steen og Runar Langseth.
Våre norske representanter på UEFA Core. Fra venstre: Anders Olav Dale, Kai Erik Steen og Runar Langseth.
Core, UEFA HQ
UEFAs hovedkvarter i Nyon, Sveits.
Core, UEFA
Dommeravdelingen i UEFA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.