Rapport fra NORCORE # 4

Sondre Dahle har oversendt TFDL en rapport fra fjerde trinn på dommerskolen NORCORE. TFDL takker så mye for reisebrevet og blinkskuddene, og håper at oppholdet for deltakerne var lærerikt og til inspirasjon for videre satsing på dommergjerningen.

«Hei Trøndelag

Dette reisebrevet skrives tirsdag 12. juli, godt inne i NORCORE # 4 i Stavanger. Nå har vi hatt noen dager her i Stavanger med forskjellige aktiviteter, og har enda noen dager før vi igjen retter snuten mot Værnes. Her finnes det tre trioer fra henholdsvis Region Midt, Vest og Øst. Dommere og assistentdommer fra regionene har blitt blandet i trioer, slik har vi fått mulighet til å dømme med nye dommere.

På torsdag var det kampfri for oss fra Midt-Norge, mens de to andre dommertrioene var i aksjon. Vår rolle var å observere og identifisere situasjoner som vi kunne snakke om dagen derpå, da prestasjonene skulle evalueres. Begge trioene leverte solide prestasjoner, og veilederne, Kjell Brækkan og Odd Jarle Larsen, ga mye skryt men også noen forbedringspunkter.

På fredag var det duket for Yo-Yo-test og 40-metere. Noen var kjente med testen, for andre var det første gangen den ble gjennomført. Jevnt over gode prestasjoner, spesielt imponerende var det av Daniel Higraff som var suveren på Yo-Yo-testen.

På banen NORCORE # 4.
På banen under NORCORE # 4. Bakre rad fra venstre: Ali Hatem, Marius Hansen Grøtta og Daniel Higraff. Fremre rad fra venstre: Alf Olav Rossland, Aleksander A. Røkke, Erland Hareland, Tobias Bengtson, Trygve Pedersen og Sondre Dahle.

På lørdag fikk vi besøk av Trond Ivar Døvle og hans team som pratet om kampforberedelser, generelt og i sammenheng med deres tippeligakamp på Viking Stadion senere på dagen. Dette var svært nyttig og inspirerende for samtlige. Så var det straka vegen til Viking Stadion og høre på Kjell Jonevret prate om sitt og sine spilleres forhold til dommere. Interessant å se hvordan teori ble gjort til praksis senere på dagen, og om de fine ord ble fulgt opp i teknisk område.

Teori NORCORE # 4.
Teori NORCORE # 4.

Søndag var ny kampdag, hvor dommerne fra Midt-Norge endelig skulle i aksjon. Sondre og Marius gikk i trio sammen, mens Aleksander gikk i trio med HD fra region Øst og AD fra region Vest. Gode prestasjoner ble levert her også. Om kvelden ble det også EM-finale på storskjerm, noe som alltid er en innertier.

Deltakere NORCORE # 4 flankert av Kjell Brækkan, NFF Dommerutvikler Nord, og Kjell Alseth, NFF Dommerutvikler Midt.
Deltakere NORCORE # 4. Bakre rad fra venstre: 
Kjell Brækkan (NFF Dommerutvikler Nord), Alf Olav Rossland, Erland Hareland, Daniel Higraff, Marius Hansen Grøtta, Aleksander R. Røkke, Sondre Dahle og Kjell Alseth (NFF Dommerutvikler Midt). Fremre rad fra venstre: Ali Hatem, Trygve Pedersen og Tobias Bengtson.

Mandag startet med gjennomgang av kampene, nå med Kjell Brækkan og Kjell Alseth. Deretter en treningsøkt hvor assistentdommerne spilte mot hoveddommere + veiledere. Dessverre må det nok sies at hoveddommerne trakk det lengste strået her. Mest på grunn av svak dømming. Kjell Brækkan skulle nok hatt minst èn advarsel for hensynsløs takling. Om kvelden spilte vi bowling, hvor det var ekstremt varierende nivå.

Nå er det tirsdag. Sondre skal dømme kamp kl. 16 med HD fra Vest og AD fra øst, mens Aleksander og Marius dømmer sin siste kamp i morgen. I kveld har Ali Hatem invitert til en prestisjefylt quiz kl. 19.30, hvor assistentdommerne forhåpentligvis kan få revansj for det sviende nederlaget på mandag. Hvis ikke blir det vanskelig å forlate Stavanger med hodet hevet. Uka har vært svært lærerik, artig å bli kjent med nye mennesker, både rent sosialt og lære av hvordan de praktiserer fotballdømming. Med et gjenstående døgn kan vi trygt konkludere med at oppholdet her i Stavanger har vært særs vellykket.»

Kjell Alseth, Aleksander A. Røkke, Marius Hansen Grøtta og Sondre Dahle.
Kjell Alseth, Aleksander A. Røkke, Marius Hansen Grøtta og Sondre Dahle.

PS.

Informasjon og aktuelle saker om det fjerde trinnet i NORCORE-skolen fins her.

For de som ønsker å se hva Yo-Yo-testen handler om, kan klikke på følgende You Tube-video.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.