Henrikke Nervik på UEFA European Women’s Under-17 Championship i Sotsji

Denne uken befinner Henrikke Nervik seg i den tidligere OL-byen Sotsji i Russland. Der er hun med som dommer i UEFAs U17 turnering for kvinnelandslag. Turneringen har allerede vært i gjennom en kvalifiserende innledende runde, og er nå i Elite-runden som er delt i seks grupper med fire lag i hver. Hver av disse gruppene spiller alle sine kamper i løpet av en uke i ett av landene som er med i gruppen. Denne uken spilles kampene i gruppe 4 hvor Russland, Spania, Belgia og Romania er med. Fra disse seks gruppene vil åtte nasjoner kvalifisere seg til det siste finale-gruppespillet som igjen vil lede til semifinaler og finale.

Henrikke reiste allerede forrige fredag, og har allerede vært involvert i to kamper. Hennes første kamp ble spilt på søndag mellom Spania og Russland. Med seg har hun også en assistentdommer fra Norge, nemlig Ann-Marie Sjøvika fra Indre Østland Fotballkrets. Alle dommerne på turneringen kommer i duetter fra sine respektive land, og blir satt sammen med en annen nasjonalitet for å danne en dommerkvartett til hver kamp. I sin første kamp dømte Henrikke med dommere fra Kazakhstan.

På tirsdag var den norske dommerduetten i team med en dommerduo fra Bosnia-Hercegovina. Kampen var mellom Russland og Belgia, og i denne kampen var Henrikke med som 4.dommer. Etter de to første rundene står Spania og Belgia med hver sine 6 poeng. Henrikkes siste kamp før hjemreise er som hoveddommer og blir spilt på fredag. Kampen spilles i mellom nettopp Belgia og Spania, og dette blir selve finalen i gruppe 4 som avgjør hvem som stikker av med 1.plassen. Kampen spilles klokken 1400 norsk tid.

I mellom kampene blir det tid til trening og avslapping. De norske jentene har også fått sett OL-byen og måtte selvfølgelig benytte anledningen til å ta et bilde i ringene, som du kan se under.

UEFA U17, Henrikke Nervik og Ann-Marie Sjøvika, OL
Henrikke Nervik (t.v.) og Ann-Marie Sjøvika prøver OL-ringene i Sotsji

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.