Hektisk for de dommeransvarlige på Skandia Cup

Det er hektisk å arrangere Norges nest største fotballturnering for de i det sportslige utvalget. Der finner vi sportslig leder Pål Sarheim og dommeransvarlig Sigurd Harby med sine assistenter Torgeir Berg Lunder og Theodor Bondevik. De holder styr på omtrent 100 dommere og arrangerer mellom 200 og 400 kamper hver dag.

2014-06-23 16.48.08
Kamp fra Lade 5 (aka OBOS-banen)

Skandia Cup ble for første gang arrangert i 1975, og har blitt arrangert hvert år siden, med hovedanlegg på Lade Arena. Der er det 6 baner som benyttes, og i tillegg brukes Freidig med sine 2 baner, Trond med 1 bane og Ringve med 3 baner. Turneringen bruker altså hele 12 fotballbaner hver dag, og ikke nok med det utvides det til å omfatte baner på Charlottenlund og Utleira når sluttspillet skal i gang fra torsdag.

 

Skandia cup Sigurd Harby og Pål Sarheim
Sjefene sitter med hver sin PC og handsfree og sørger for at alle kamper blir gjennomført (f.v.: Sigurd Harby og Pål Sarheim)

 

Å være ansvarlig for det sportslige og dommerne på Skandia Cup krever mange timer, og det går i allefall 12 timer med om dagen for de ansvarlige. I tillegg blir det enda flere timer når det etter de innledende rundene ble store endringer i kampoppsettet som igjen førte til mye ekstrajobb knyttet til dommeroppsettene. Når krisen er stor må de dommeransvarlige selv hoppe i dommerdrakta og trø til.

 

2014-06-23 15.31.38
Fra dommergarderoben på Lade

Mens Sigurd, Torgeir og Theodor tar seg av dommeroppsettet har Pål ansvar for selve kampoppsettene og banefordelingene. Pål er i følge Torgeir som en «syvende far i huset» for de unge  dommeransvarlige, selv om Pål  heller liker å bli kalt «en gammel klok mann«. Uansett er det mye erfaring hos Pål, og han selv er veldig fornøyd med årets turnering, som i år har mange tilreisende lag fra blant annet land som Tyskland, Israel og Palestina. I tillegg har det vært flere lag fra rundt omkring i Norge i år, spesielt fra nordlandet og vestlandet.

 

TFDL ønsker de ansvarlige og dommerne i turneringen lykke til med de siste kampene som spilles torsdag og fredag!

2014-06-23 15.31.22
De tre dommeransvarlige (f.v.: Theodor Bondevik, Torgeir Berg Lunder og Sigurd Harby)
2014-06-25 17.06.08
Pål Sarheim alltid for opptatt til å bli tatt bilde av
2014-06-25 17.05.47
De tre dommeransvarlige på Skandia Cup, fra venstre: Theodor Bondevik, Torgeir Berg Lunder og Sigurd Harby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.