God oppfølging av talentfulle dommere på NTF U16

Tekst av Skule Ystad Skjei.

 

Ungdomslagene til alle Norges tippeligalag spiller denne uken i Scandic eliteturnering, NTFU 16. Her får også åtte trønderske dommertalenter prøvd seg med god oppfølging av dommerveiledere. Sammen med spillerne tilbringer dommerne uken på det nylig ferdigbygde Scandic hotell på Lerkendal.

Etter tre dager dømming og endt gruppespill kan samtlige åtte dommere vitne om tøffe og varme forhold ute på de tre baneanleggene som benyttes; Salmarbanen på Lerkendal, Nissekollen kunstgress og Tempe kunstgress. Dette gjelder også for øvrig inne på hotellet, hvor et lite fungerende airconditionanlegg fører til sydentemperaturer også innendørs. Dette setter imidlertid ikke noen stopper for fartsfylte FIFA-turneringer på hotellromma.

De varme forholdene setter preg på flere av kampene, som nok ville vært mer fartsfylte i vanlig trøndervær. Til tross for varmen lykkes dommerne godt med gjennomføring av kamper med god matchkontroll. Sondre Dahle, Eirik Norgård Strupstad, Vergard Sporstøl og Dag Erik Tangvik ble satt opp på onsdagens kvartfinaler, mens Robin Kjelaas, Mathias Støfringshaug, Aleksander Røkke og Skule Ystad Skjei fikk plasseringskamper. Hvem som dømmer de resterende finalene gjenstår å se. Fram til semifinalene benyttes andre dommere i kretsen som assistenter, og dommergruppa takker disse for jevnt over god innsats.

Ved siden av selve gjennomføringen av kampene, samles Pål Sarheim, Kjell Alseth og dommerne til kollektiv evaluering av kampene dagen derpå. Der det er mulig brukes også videosnutter fra kampene til å evaluere løsninger av aktuelle situasjoner i kampene. Dommergruppa har dessuten også fått besøk av en av lagenes trenere, for å høre hva han har å si om dommernes prestasjoner. Han er jevnt over godt fornøyd med dømmingen av laget hans, men kommer også med konstruktiv kritikk som dommerne tar med seg i videre dømming.

Alle dommerne takker for muligheten med god oppfølging og stor kunnskapslæring gjennom den intensive uken. Framtiden vil vise om dommerne vil slå følge med spillerne, og dukke opp på tippeligakamper i framtidige år.

Sporstøl kvartett NTF G16

F.v Robin Kjelaas (Malvik IL), Aleksander Røkke (Fram IL), Vegard Sportstøl (Malvik IL) og Eirik Nordgård Strupstad (Hafslo IL). Bilde tatt i torsdagens semifinalekamp mellom Sandnes Ulf og Bodø/Glimt.

Videre følger en knippe bilder fra turneringen, gjengitt med tillatelse fra Norsk Toppfotball.

Tobias Hyldmo - Astor på linja

Tobias Hyldmo (Astor Fotballklubb)

 

 

Sondre Dahle posisjonering

Sondre Dahle (Heimdal Fotballklubb)

 

 

 

Sondre Dahle

Sondre Dahle

Johannes Steen - Nardo

Johannes Steen (Nardo)

Irene Renate Aunaas - Nardo

Irene Renate Aunaas (Nardo Fotballklubb)

 

Innmarsj trio Sondre Dahle

F.v. Mathias Støfringshaug (Verdal IL), Sondre Dahle (Heimdal Fotballklubb og Skule Ystad Skjei (Charlottenlund Sportsklubb).

Dag Erik Tangvik i kamp

Dag Erik Tangvik (Byåsen Toppfotball)

Dag Erik Tangvik

 

Dag Erik Tangvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.